Tippek a karácsonyi édességhez

Vánoční cukroví na talíři.

<!-- [if (gte mso 9)|(IE)]>

Közeleg a karácsony, és ezzel együtt eljön az az idő, amikor a fahéj, a szegfűszeg és a frissen sült sütemények illata bejárja az egész házat. Mézeskalács, kókuszos, linzer - ragadjon kötényt és kezdjen el sütni.


Mielőtt elkezdené a sütést

Gondolja át, mely fajok nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Lehet, hogy a hagyományos receptek mellett valami újat is szeretne kipróbálni. Beszéljen a családjával vagy barátaival. Cserélje ki a különböző édességfajtákat, és nemcsak időt takaríthat meg, hanem változatos és ízgazdag ünnepi asztalt is készíthet. Emellett számoljon a fa feldíszítésével, a karácsonyi piacok meglátogatásával és az ünnepi fények felszerelésével is.

Ingredience na kuchyňské lince pro pečení cukroví na Vánoce.

Készítse elő a hozzávalókat, és ellenőrizze, hogy a konyhai eszközök jó állapotban vannak-e.

A karácsonyi sütéshez sok eszközre lesz szükséged. Ezért is fontos, hogy tisztában legyél azzal, milyen édességeket fogsz sütni. Míg sütőlemez, sütivágók és formák nélkül biztosan nem megy, addig egyes típusokhoz csak csőformára lesz szükséged.

Ha már tisztáztad, hogy mely édességek nélkül semmiképpen nem tudsz idén sem élni, ideje felkészülni. Győződj meg róla, hogy mindened megvan, amire szükséged van:

  • Ellenőrizze a sütőtálcákat és a sütőlemezeket. Ha régebbiek, gondolkodjon a cseréjükön. Meglátja, hogy a sütik pillanatok alatt még jobbak lesznek.
  • A diótörő segítfeldolgozni a diót. Praktikus és nélkülözhetetlen.
  • A tészta jobban gyúrható egy fából készült sodrófán, mint a konyhapulton. Ha szükséges, mindent könnyedén átmozgathat.
  • A habverő nem sérülhet meg. Ellenkező esetben nehezebb lesz vele dolgozni, és biztosan kellemetlenné teszi a sütést a törött dolgokkal.
  • Mindenképpen szükséged lesz egy mérőpohárra. Nagyon nehéz lenne nélküle. Nézd meg, hogy a leolvasás még mindig könnyen leolvasható legyen, és ha nincs konyhai mérleged, gondolkodj el azon, hogy beszerezz egyet.

Mikor kezdjük el a karácsonyi édesség sütését

Karácsony előtt három-négy héttel kezdje el először a sütést. Ez biztosítja, hogy az édesség elég puha, de még mindig friss legyen. Természetesen ez attól is függ, hogy idén milyen fajtákat fogsz sütni.

  • Néhány édességnek, például a mézeskalácsnak vagy a karácsonyi süteménynek időre van szüksége ahhoz, hogy megpuhuljon és kifejtse teljes ízét. Ezért a sütést már december 1-jén elkezdheti.
  • A törékeny és vajas édességek esetében tartsa szem előtt, hogy minél több vajat tartalmaz az édesség, annál rövidebb az eltarthatósági ideje. Süssön vaníliás tekercset vagy linzert két héttel szenteste előtt.
  • Akrémek és cukorkatöltelékek jöhetnek utoljára. Egy hét van hátra karácsonyig, itt az idő. Ugyanez vonatkozik a sütés nélküli cukorkákra és tekercsekre is.
  • Ha speciális diétás édességet süt, az eltarthatósági idő változhat. Ezért kövesse az ilyen típusú édességekre vonatkozó ajánlásokat.
  • És persze a karácsony - azt tartogassa december 23-ra.

Cukroví slepené marmeládou.

Kezdj el mézeskalácsot sütni. A lekváros és krémes tölteléket hagyja a végére.

Ha a süteménytésztát előre szeretné elkészíteni, akkor a fagyasztóban kell hely. Az elkészített tésztát akár két hónapig is tárolhatod benne. A hűtőszekrényben 2-4 napnál tovább nem maradhat. Természetesen élelmiszerfóliába vagy visszazárható edénybe csomagolva .

Ne felejtse el ellenőrizni a hűtőszekrény tartalmát. Friss hal, gomba vagy tvarůžky... A tésztának különböző ételek szaga lehet, ami elronthatja a karácsonyi édesség élményét.

Csak karácsonyig: Süss:
4 hét Édességek töltelék nélkül - mézeskalács, karácsonyi sütemény, mézeskalács
3 hét Linnet, perec, vaníliás tekercs, kókuszdió
2 hét Mogyoró, Ischel sütemények, gépi és töltött édességek, teasütemények.
1 hét Tekercsek, kókuszos habcsók, kávébab, méhkas, rumos golyó, raffaelo, moroccano és egyéb sütetlen édességek.
Szenteste előtti nap Karácsony, almás rétes. Ne felejtsd el megtölteni a csöveket, koszorúkat és gyümölcscsészéket!

Karácsonyi édességet töltünk

Kezdje el a sütött sütiket lekvárral és vajmentes krémekkel ragasztani két héttel korábban. karácsony előtt, a vajas krémek pedig szenteste előtt néhány nappal. Semmiképpen ne hagyjuk az utolsó pillanatra, hogy a krém megdermedjen és megkeményedjen.

Kombinálhatja az édességet:

  • lekvár,
  • vajkrémmel,
  • kávékrém,
  • karamell,
  • mogyorókrémmel.

Linecké cukroví posypané barevným drobením.

A linzert lekvárral köthetjük meg, vagy megszórhatjuk morzsával.

Használjon süteményes zacskókat, hogy az édességeket könnyű legyen megtölteni. A díszítők is jól jönnek, mivel ezek a finomságok könnyen szemet gyönyörködtetőek.

Legyen óvatos az összetevők kiválasztásakor

Ahhoz, hogy a karácsonyi sütemények tökéletes ízt kapjanak, figyeljünk néhány fontos szabályra. Kezdje a prémium minőségű összetevők kiválasztásával, amelyek nemcsak az édesség ízét javítják, hanem hozzájárulnak a jobb eltarthatósághoz is.

Těsto na cukroví a vykrajování cukroví pomocí vykrajovátek.

Örvendeztesse meg magát egy új sütivágóformával, és adjon új külsőt az édességeinek.

A jó minőségű vaj, a friss tojás és a minőségi liszt jelentős különbséget jelenthet. Ha csokoládét választunk sütéshez, válasszuk a magasabb kakaótartalmú és kevesebb hozzáadott zsírt tartalmazó csokoládét. Ne feledkezzen meg a jó minőségű diófélékről és aszalt gyümölcsökről sem. Még az olyan apró részletek, mint a vaníliakivonat minősége vagy a felhasznált cukor típusa is jelentősen befolyásolhatják a végső ízt.

És ne feledkezzünk meg a sütési elvekről sem:

  • Kövesse a receptben leírtakat. Különösen akkor, ha valami újat próbálsz ki.
  • Az egyenetlenül megolvadt vaj csomókat képez. A feldolgozás előtt hagyja szobahőmérsékleten megolvadni.
  • A tésztához adhat vaníliát vagy citromhéjat. Meglátja, hogy az édesség íze teljesen más lesz.
  • Az elkészített tésztát legalább egy órán át hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben.
  • A megszilárdult zsírral kenje ki a tepsit.
  • Sütés előtt feltétlenül melegítse elő a sütőt.
  • Hagyja a megsült cukorkát megfelelően kihűlni, mielőtt a dobozba vagy üvegbe helyezi.

A megfelelő tárolás is fontos

Nem számít, hogy előre vagy az utolsó pillanatban sütöd. A karácsonyi édességek tartóssága a felhasznált alapanyagokon, az elkészítésük tisztaságán és azon múlik, hogy karácsony estéjéig elrejted-e ezeket a finomságokat.

Általában minél alacsonyabb a környezeti hőmérséklet, annál tovább tart az édesség. Vigyázzon, ha a karácsonyi finomságokat kint hagyja. Az ingadozó hőmérséklet nem ideális az édességek számára.

Děti pečou vánoční cukroví.

Vonja be az egész családot a karácsonyi sütemények sütésébe.

Aszáraz cukorkáknak időre van szükségük, hogy megpuhuljanak. Ezért ne tárolja őket semmilyen visszazárható edényben, hanem hagyja őket lélegezni. Egy papírdoboz ideális. Ezzel szemben a kekszeket és a ropogós cukorkákat tegye egy befőttesüvegbe. A hócukrokat ugyanígy tárolja. A hűtőben megromolhat. A krém- és csokoládédarabkáknak viszont a hűtőszekrényben a helyük. A szabadban is tárolhatja őket, amíg a hőmérséklet 0 °C körül van.

Talán karácsony után még marad egy kis édesség. Ne dobd ki. Csomagolj mindent fóliába, vagy tedd légmentesen záródó edénybe, és tedd a fagyasztóba. Ha megéhezel, tudni fogod, hol találsz valami finomat. Az édességek 6-12 hónapig elállnak a fagyasztóban. Ne feledje, ha egyszer kiolvasztotta az édességet, soha többé ne fagyassza le.

Élvezze a karácsonyi sütés pillanatait

Gondolja át, hogy hányféle édesség díszítse az asztalát. Készítsd elő a hozzávalókat, ellenőrizd konyhai segítőid állapotát, örülj egy új formának és láss neki. És ne feledje, akár cukorkát süt, akár karácsonyi dekorációt készít.karácsonyfát, a legfontosabb dolog a szeretteiddel töltött idő.

Létrehozva2023. 12. 13.
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Részletes beállításokÖsszes engedélyezése