Tetra pH teszt édesvíz 10ml

Az édesvíz pH-értékének pontos mérésére szolgáló teszt.
Tetra pH teszt édesvíz 10ml
Teljes ár2 778 Ft Áfával
Megvenni
Előfizetés többszörösére 1 db
Ár a db 2 778 Ft MwSt
U výrobce 51 dbkét napon belül a begyűjtésre
Kód0116691GyártóTETRAGarancia24 hónap

Az édes és sós víz pH-értékének pontos mérésére szolgáló teszt.

A savassági szinttől is függ, hogy a halak hogyan érzik magukat az akváriumban vagy a kerti tóban. A pH-érték, más néven savassági szint a víz egyik legfontosabb kémiai tulajdonságát, a vízben oldott összes savas és bázikus komponens úgynevezett hatásfokát jelenti. A 7,0 pH-értékkel rendelkező vizet semlegesnek, az alacsonyabb értékkel rendelkező vizet savasnak, a magasabb értékkel rendelkező vizet pedig bázikusnak nevezzük. A pH-érték rendszeres ellenőrzése nagyon fontos, mivel az akváriumban élő valamennyi élőlény érzékeny a pH-érték drasztikus és hirtelen változásaira. Az édesvízben élő valamennyi élőlény (halak, növények, mikroorganizmusok) számára a 6,5 és 8,5 közötti pH-érték az ideális. Az édesvízi akváriumokban a pH-érték vészhelyzetben vagy a víz nagy részének cseréjekor (teljes csere) változhat. 4,0 alatti, nagyon lágy, pangó vízben az akváriumban (KH-szint 1°-2° dH alatt) a pH-szint hirtelen riasztó értékekre, 4,0 alá csökkenhet. A KH-értéket szigorúan ellenőrizni kell, hogy ne csökkenjen 2° és 4° dH közé.A Tetra ezért a KH (karbonátkeménység) nagyságának mérésére is kínál tesztet.

Sós vízben a pH-érték enyhén lúgos, és ideális esetben 8,3 pH-értéknél van.

Ezért a legtöbb tengeri halnak 8,0 és 8,6 közötti pH-értékű vízre van szüksége. A pH-ingadozások csökkentése érdekében ügyelni kell arra, hogy a KH-érték 8° és 10°dH között legyen.

A Tetra Freshwater pH Testet édesvízi akváriumok és kerti akváriumok vizsgálatára tervezték. Nem használható sósvízi akváriumokban történő mérésekhez, mivel ez pontatlan teszteredményekhez vezet. A Tetra Sósvízi pH-teszt kizárólag sósvízi akváriumokban történő használatra szolgál.

Nem használható édesvízi mérésekhez, mivel ez pontatlan teszteredményhez vezet.

GyártóTETRA
Leírás
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Részletes beállításokÖsszes engedélyezése