Műanyag ereszcsatorna: antracit vagy más szín? Tanácsot adunk, hogyan válasszon

Barevný plastový okapový systém BRYZA

<![endif]-->

Lehet, hogy eddig nem jutott eszébe, hogy a megfelelő ereszcsatorna-rendszer anyaga mellett a megfelelő színnel is foglalkoznia kell. És lehet, hogy meglepődik, de még az ilyen aprónak tűnő részletek is nagy hatással vannak az épület általános megjelenésére. Mi a helyzet a műanyag ereszcsatorna színével?


Műanyag ereszcsatornák határozottan igen

A műanyag ereszcsatornák olcsók és tartósak. A mai modern gyártási technológiának köszönhetően felvehetik a versenyt a fém ereszcsatornákkal. Könnyen felszerelhetők, és nem kell őket festeni. Ezért nagyszerű választás az Ön épülete számára. De milyen színt válasszon?

Ereszcsatorna - feltűnő elem vagy jellegzetes elem?

A legtöbb stylist egyetért abban, hogy az ereszcsatorna-rendszer a tetőfedéshez vagy a homlokzathoz illeszkedik a legjobban. Az ereszcsatornák és lefolyók általában nem részei a ház dizájnelemeinek, ezért jobb, ha nem tűnnek ki. A vakolattal való illesztés esetén azonban kerülje a pontos egyezést, itt mindig jobb, ha finom árnyalatbeli különbséggel jár el. A külső színösszeállítás éppen az alkalmazott színek árnyaltsága miatt működik.

De vannak kivételek, akik ezt fordítva látják. Ők az ereszt az épület jellegzetes tervezési elemeként azonosítják, és nem riadnak vissza a merész kombinációktól. Annak érdekében azonban, hogy az ereszcsatorna ne tűnjön ökölbe szorultnak, érdemes ugyanazt a színt kisebb mennyiségben használni. más helyeken a ház körül, különösen a homlokzaton (pl. postaláda, kerítésoszlopok stb.).).

Mi, átlagemberek többnyire visszafogottan viselkedünk, és semleges színeket választunk, amelyek mindenhez passzolnak. Ezért nem meglepő, hogy az antracit árnyalatú műanyag ereszcsatornák a legkelendőbbek közé tartoznak.

Antracit vezet

Az antracitfestékek az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek, számos ágazatban. Megtalálhatók a textíliákon, bevonatokon, padlóburkoló anyagokon és vízvezeték-elemeken. Nevüket a szénről kapták, így érthető, hogy színeik a sötétszürkétől a feketéig terjednek.

A RAL mintakönyv szerint, amelyről bővebben a KJG ereszcsatornák színeiről szóló cikkben írtunk, az antracitszürke a RAL 7016 jelölést viseli, de az antracit árnyalatok között más árnyalatok is szerepelhetnek:

  • RAL 7015 pala szürke,
  • RAL 7021 fekete szürke,
  • RAL 7024 grafitszürke.

A fekete és szürke műanyag ereszcsatornák elegánsak és időtlenek. Stílusosan mutatnak fával kombinálva, így ha ilyen anyagból készült ablakai vannak (vagy műanyag ablakok fadekorban), akkor ezek a megfelelő választás az épületéhez.

Antracitový plastový okap BRYZA

A csokoládé klasszikus

A másik nagyon népszerű lehetőség a barna műanyag ereszcsatorna. A RAL mintakönyvben ismét a barna árnyalatainak széles skáláját találja, de nem mindegyiket gyártják. Mindenesetre a RAL 8017 csokoládébarna ereszcsatorna minden építménytípushoz és bármilyen színű homlokzathoz illik.

Ne félj más színektől

Ha jellegzetes piros tetőfedéssel rendelkezik, ajánlatos ugyanilyen színű ereszcsatornát használni. Ez kiegyensúlyozott színhatást eredményez.

A réz dekorral ellátott ereszcsatornák alkalmasak műemlékvédelmi területekre vagy régebbi épületekbe, és a valódi rézzel ellentétben nem kell aggódnia a lopás miatt.

Válasszonzöld ereszcsatornát az azonos színű (de más árnyalatú) homlokzathoz illeszkedő, illetve vidéki épületek esetében is. Ezt a lehetőséget gyakran használják pergolák esetében is.

Fehér ereszcsatornákat leggyakrabban fehér vinilablakokkal rendelkező házakon láthat. Ez a kombináció halhatatlan.

Ha nem érdekli annyira az ereszcsatorna színe, és például egy fészerre, kerti házra stb. szereli fel, akkor választhatja a fekete változatot.

Bílý plastový okap BRYZA

Hosszú ideig tartson a festék

Bármilyen árnyalatot is választ, ne feledje, hogy vigyázzon az ereszcsatornákra. Szerencsére egy műanyag rendszer nem igényel sok karbantartást, de van néhány szabály, amit érdemes betartani:

  • Külső tisztítás - ha már egyszer vette a fáradságot, hogy kiválassza a festéket, ne hagyja, hogy az eltűnjön egy koszréteg alatt. Vegyen időnként szappanos vizet és egy puha kefét.
  • Ellenőrizze a lombfogót - ha az eltömődött, a víz nem tud lefolyni, befagyhat az ereszcsatornákban, és azok megrepedhetnek. Ezért időnként ellenőrizze és tisztítsa meg őket.
  • Az ereszcsatornákellenőrzése és tisztítása - a levelek, a moha és más törmelék nem mindig mosódik le a csapdába, ezért időről időre szánjon időt az ereszcsatornák ellenőrzésére.

Ha nincs kedve saját maga elvégezni a karbantartást, vagy az ereszcsatorna-rendszerhez nehéz hozzáférni, bízzon meg egy céget a karbantartással. Mindenesetre ne becsülje alá ezt a tevékenységet.

čištění okapu

Válassza a minőséget

Az anyag és a szín mellett a termékek általános minősége is fontos. Ebben pedig számíthat ránk. A BRYZA műanyag ereszcsatorna rendszerekért tűzbe tesszük a kezünket. Szóval induljon el vásárolni.

 

Válasszon műanyag ereszcsatornát

 

Létrehozva2023. 03. 06.
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Részletes beállításokÖsszes engedélyezése