Japán kert. Hozzon létre egy helyet a pihenésre

Zenová zahrada, písek a kameny

<![endif]-->

Egy hely a pihenésre és a meditációra. Növények, bokrok és homok. A zen-kertek olyan magával ragadó megjelenésűek, hogy nem fog habozni, ha szeretné őket a birtokán. És még egy kisebb hely is megteszi.


Cikk tartalma:

Mi teszi a zen kertet különlegessé

Valami varázslatos dolog van bennük. Olyan hely, ahol a művészet, a természet és az emberi szellem találkozik. A zen-kertek a japán kultúrából erednek, és a kertészek számára világszerte inspirációt jelentenek.

A zen-kert minden egyes részének megvan a maga jelentése. A fehér kavics a száraz tájat jelképezi. A kövek a családot szimbolizáló elem, a gereblyézett terep pedig a vizet jelképezi. Díszítheti a helyet dekorációkkal vagy zöld elemekkel, és egy terasz, pavilon vagy pergola biztosan megállja a helyét.

Japonská zahrada se stojícími kameny

Finomítsa japán stílusú kertjét az Ön igényei szerint.

 

Ön is könnyen létrehozhat egy hasonló béke oázist a kertjében. Csak kövesse az alapvető szabályokat. És mindaddig, amíg nagyobb építőelemek nélkül teszed, még egy kis tér is elegendő lesz.

A helyszín kiválasztása és amire szükséged lesz

Válasszon olyan helyet, ahol jól érzi magát. Tisztítsa meg alaposan, és szabaduljon meg a gyomoktól. Ne egyenesítse ki a talajt, hanem hagyja meg eredeti állapotában. Válassza ki a kertjének egy meghatározó elemét, ami lehet kő, szobor vagy japán lámpa, és helyezze el ott. Ügyeljen arra, hogy a köveket semmi ne támassza alá, és a kövek száma mindig páratlan legyen. Bélelje ki a környező területet nem szőtt anyaggal. Ez megakadályozza a nemkívánatos növények elszaporodását.

Gondolja át, hol szeretne ösvényeket és hol szeretne ülőhelyeket. Szórjon fehér kavicsot vagy homokot a szövetre, fogjon egy gereblyét, és terítse az anyagot vízfolyás alakúra. Lapos kövekből is készíthet ösvényeket.

Zenová zahrada s vodní plochou a vodopádem.

A kertet egy vízeséssel ellátott tó is kiegészítheti.

 

Milyen növényeket válasszunk a japán kertbe

Válasszon inkább zöld növényeket. Kerülje a színeseket, hogy ne vonják el a figyelmet meditáció közben. Ha fel szeretné dobni a kertjét, keressen vörös növényt, amely Japánban az erőt jelképezi. A zen-kertek tipikus növényei a következők:

 • páfrányok,
 • sakura,
 • bonsai,
 • Bambusz,
 • rododendronok
 • vagy esetleg díszfüvek.

Ne felejtse el rendszeresen trágyázni és öntözni őket. A fák lehetnek tűlevelűek vagy lombhullató fák. Népszerű fajok a törpefenyők, a sakura, a ginkgo biloba, a japán cseresznye vagy a pálmaleveles juhar. Különböző cserjék vagy mohák is alkalmasak kiegészítésként.

Adjunk hozzá egy tavat díszes koi pontyokkal és dekorációkkal

A japán kertekben a tavak az óceánt szimbolizálják, és gyakran az élet kihívásainak és akadályainak leküzdését jelképezik. A japán kultúrában a tóban lévő halak a bőséget, az erőt és a rugalmasságot jelentik. A zen-tavak legjellemzőbb lakói a koi pontyok.

Okrasní koi kapři.

A tóban halakat is lehet tartani, a legnépszerűbbek a koi pontyok.

 

Mindenféle dekorációt hozzáadhatsz a kertedhez, amely általában nagyon egyszerű és minimalista:

 • Kőlámpások, amelyek éjszakai világításként is használhatók.
 • Bambusz lámpások, vázák, teaházak, napórák és harangjátékok.
 • A kőhidak a japán kertek jellegzetes elemei, és az embernek az akadályok leküzdésére való képességét jelképezik.
 • Bonsai, amely a növekedés és a természet iránti gondoskodás szimbóluma.
 • Buddhista és zen alakok szobrai vagy domborművei.

Élvezze egy egyedülálló japán kert rendkívüli szépségét

A zen kertek szépsége aszimmetriájukban és egyszerűségükben rejlik. Sokkal mélyebb jelentésük van, mint pusztán esztétikai és díszítő értékük. A harmónia és az egyensúly szimbólumai, amelyek még a rohanó és stresszes világban is megtalálhatók. Teremtse meg saját nyugodt oázisát, itt megtalálja a szükséges eszközöket.

Létrehozva2023. 10. 15.
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Részletes beállításokÖsszes engedélyezése