Hogyan kell telepíteni a karácsonyi fények a házon

Dům s vánočním osvětlením pověšeným na střeše.

<![endif]-->

Közeleg a karácsony. A házak világszerte lassan elkezdenek kigyulladni, megteremtve ezzel a karácsonyi hangulatot. Ne maradj hát le! Kezdje el a kinti díszítést.


Cikk tartalma:

Hogyan válasszuk ki a kültéri karácsonyi fényeket

A kültéri világításnak nemcsak jól kell kinéznie, hanem mindenekelőtt a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie. Gondolkodjon mindenekelőtt:

  • ahol a világítást szeretné elhelyezni,
  • hány fáklyára lesz szükséged,
  • milyen színekre fogadsz idén,
  • hogy van-e elég rögzítő elem.

A felkészüléssel rengeteg időt spórolhatsz meg, ahelyett, hogy mindent átgondolnál, amikor már a létra felénél jársz. Másrészt segít a tervezésben, ha a világítást a padlóra helyezi - oda, ahová később mindent fel szeretne akasztani. Így tisztább képet kapsz, és láthatod, hogy esetleg hiányzik-e egy méter.

Ne felejtsd el megragadni az alkalmat, hogy teszteld, hogy minden lámpa működik-e (lehet, hogy a tavalyiakat akarod használni). Győződjön meg róla, hogy minden izzó világít, mielőtt folytatja a beszerelést.

Vánoční venkovní osvětlení a dekorace.

Kombinálja a kültéri világítást megvilágított dekorációkkal.

 

Mi az ideális lefedettségi szint, és milyen legyen?l

Új termékek vásárlásakor mindig olvassa el a leírást és a feltüntetett IP-osztályt. A kültéri használatra szánt világítás IP44-es besorolású, és védett a minden irányból fröccsenő víz ellen. Ez télen elkerülhetetlen - akár eső, akár hó miatt.

Soha ne telepítsen beltéri világítást kültéri területekre. A védelem nem megfelelő, és fennáll a teljes elektromos vezeték rövidzárlatának és a sérülés veszélye. Ne tegye ki magát veszélynek, és ne feledje: a kültéri világításnak IP44-es, míg a beltéri világításnak IP20-as védettségűnek kell lennie.

Ne becsüld alá az apró dolgokat

Fontos a CE-tanúsítvány is, hogy a termék megfeleljen az európai piacra vonatkozó műszaki szabványoknak. Ne vásároljon olyan világítást, amely nem felel meg ezeknek a paramétereknek. Ezzel elkerülheti a problémákat, amelyek sok pénzébe kerülhetnek.

Ha valami hibát észlel a világítással kapcsolatban, habozás nélkül cserélje ki a sérült alkatrészt. Ne bízzon abban, hogy a hiba kisebb jelentőségű, és nem történhet semmi baj. Amint a csupasz vezeték vízzel érintkezik, áramütés következhet be. Ezért ellenőrizze igazán alaposan.

Díszítheti az erkélyt vagy a lakás bejáratát is.

Bármilyen teret feldíszíthet karácsonyi fényekkel, még akkor is, ha lakásban él. A fényláncokat és karácsonyi füzéreket az erkélykorlátra vagy a garázs tetejére is könnyedén felakaszthatja.

Hasonlóképpen, mindenféle dekorációt elhelyezhet a bejárati ajtónál - miniatűr vázákatcserepes karácsonyfát, függő díszeket, angyali harangokat vagy gyönyörű koszorúkat. A dekoratív világítás, például a csillagok, lámpások, figurák, izzó ágú fák és piramisok szintén népszerűek. Ha pedig az energiaköltségeken szeretne spórolni, keresse a LED-es világítási lehetőségeket. Az áramfogyasztás akár 85%-kal alacsonyabb.

Hogyan kell vezetéket kültéri karácsonyi fények

A karácsonyi fények hozzáadása a házhoz jobb, ha párban történik. Készítse elő a világító és rögzítő elemeket, amelyek közé tartoznak:

  • Kötőszalagok - keskeny, de erős szalagok, amelyeket szükség szerint meg lehet húzni. Kiváló megoldás könnyű cseppkövek és láncok rögzítésére.
  • Acélkábelek - könnyen alakítható a kívánt formára. Az acélkábel nagyobb súly esetén is megtartja a világítást.
  • Kötőhuzalok - különböző színekben kaphatók. A világítást is rögzítheti húzózsinórral, például 10-15 cm-enként. Ez biztosítja, hogy minden szépen tapadjon.

A kültéri világítás általában 5-10 m hosszú tápkábellel rendelkezik. Ha hosszabb kábelre van szüksége, nyúljon egy hosszabbító kábelhez, amelynek fedett aljzata van. A különböző világítási típusok csatlakozóinak lefedésére gallyakat vagy dekorációs elemeket, például szalagokat vagy karácsonyi díszeket használhat.

Venkovní osvětlení na stromě.

 

Nemcsak a karácsonyfát, hanem a kertben lévő bokrokat és fákat is megvilágíthatja.

 

Ne feledkezzen meg a minimális IP44-es védettségű adapterről sem, amely akár 800 LED-es lámpát is képes megvilágítani. Ezután csatlakoztassa a hosszabbító kábelt a hálózati adapterhez és a fénylánchoz. Ha egynél többféle lámpája van, a csomópontok és a csatlakozók segíthetnek.

A kapcsolóóra a világítás bekötésekor is jól jön. Ennek a szerkentyűnek köszönhetően elfelejtheti a rendszeres be- és kikapcsolást. Egyes lámpák beépített időzítővel is megvásárolhatók.

Erkély és ereszcsatorna

A karácsonyi fények felszerelése ezekben az esetekben nagyon egyszerű. Csak tekerje a fényláncot a korlát vagy az eresz köré, és már kész is. A biztonság érdekében használhat bilincseket vagy szorítószalagokat is. Így biztos lehet benne, hogy a lámpák a rossz időjárás esetén is a helyükön maradnak. Az egyetlen dolog, ami elronthatja a terveit, az a lánc elégtelen hossza. Mindig legyen egy méternyi lámpa tartalékban.

Windows

A rögzítéshez használja a ragasztóhorgokat. Ragassza őket az ablak sarkába, és akassza fel a lámpákat. Vásárláskor olyan lámpákat válasszon, amelyek színe a lehető legközelebb áll ahhoz az ablakhoz vagy ajtóhoz, ahová ragasztani fogja őket. A horgok eltávolítása ugyanilyen egyszerű. Óvatosan húzza le őket, és mossa le a ragasztót. Nem kell aggódnia a látható sérülések miatt. Az ablakokba gyertyatartókat is tehetsz.

Tető

A könnyű lánc általában 20 m hosszú, ami elegendőnek kell lennie. A lámpák elhelyezése a tető kerülete körül egy kicsit nagyobb kihívást jelent, és minden bizonnyal menj előre úgy, hogy valaki biztosítson téged, amíg te a létrán állsz. A rögzítéshez használhat rögzítő hevedereket vagy acélkábeleket. Az ereszcsatorna kampók kiváló megoldást jelentenek. Maga a karácsonyi világítás nem nehéz, de ha az ereszcsatorna ereszcsatorna (vagy a tető) laza vagy sérült, először mindent javítson meg.

Karácsonyi fények az egész kertben

Különféle dekorációkkal, fényfigurákkal és állatokkal is díszítheti kertjét. Egy világító rénszarvas vagy hóember biztosan varázslatos hangulatot kölcsönöz a karácsonyi dekorációnak. Ha háziállatokat tart a kertjében, érdemes elemes fénydekorációkat használni.

Fákat vagy bokrokat is díszíthet. Általánosságban elmondható, hogy egy 150 cm magas fához 8-15 m fényláncra van szükség. Díszítsen cserepeket és ültetőedényeket fényekkel és miniatűr díszekkel.

Vánoční lampa s mašlí.

A lámpa megteremti a megfelelő karácsonyi hangulatot.

 

Világít vagy villog? Itt mindent megtalál

Burkolja kertjét karácsonyi hangulatba. Akár fényfüggönyöket, akár hálókat vagy többszínű láncokat keres, webáruházunkban megtalálja, amire szüksége van.

Létrehozva2023. 10. 30.
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Részletes beállításokÖsszes engedélyezése