Aggódik a tető szivárgásának javítása miatt? Tudja meg, mi vár Önre

Zátekání dírou ve střeše

<![endif]-->

Ne becsülje alá a tető szivárgását, mert ami kezdetben csak egy kis foltnak tűnik a mennyezeten, az később károsítja a tetőgerendát és a vakolatot. Ezután csak idő kérdése, hogy ezek a részek mikor kezdenek el rothadni, penészedni, és veszélyeztetik az Ön egészségét és biztonságát.


Hogyan deríthető ki, honnan ered a szivárgás?

Mivel a legtöbb tető ferde, a nedvesség megjelenési helye valószínűleg eltér a behatolás helyétől. Menjen fel a padlásra egy zseblámpával, és keressen nedves, fényes vagy sötétedő területeket a tetőhéjazat, a szarufák és a szigetelőlécek alján. Először vizsgálja meg a tető áteresztéseit. A tetőn áthatoló részek messze a leggyakoribb forrásai a házba jutó szivárgásoknak.

Ha nem talál bizonyítékot, kerítsen egy segítőt, és egy kerti tömlő segítségével másszon fel a tetőre. Csepegtessen, és a segítője a padláson figyeljen a cseppekre. Nagyjából ott kezdje, ahol a házban megjelent a nedvesség. Hagyja a slagot néhány percig futni egy területen, mielőtt egy kicsit továbbmegy.

Kde zatéká střecha

Amikor szivárog a kémény körül

Rossz kéménybélelés, akár rossz minőségű vízvezeték-elemek miattvagy "silány" munka, talán a szivárgás leggyakoribb oka. A szivárgás mértékétől függően két lehetőség van a javításra:

  1. Tömítse le a repedésekettömítőanyaggal, vagy ragassza vissza a meglazult villanyvakolat darabjait. Ezt a módszert csak nagyon kisebb sérülések esetén alkalmazza.
  2. Kiterjedtebb hiba esetén javasoljuk a burkolat megfelelő újbóli elkészítését. Szerencsére, ha egy kicsit ügyes és nem fél a magasságtól, ezt maga is elvégezheti.

Néha azzal is találkozunk, hogy a kéményt csak tömítőanyaggal zárták le, amely idővel megkeményedett, és már nem látta el a funkcióját. Ez hasonló a kémény körüli tömítőszalaghoz. Mindkét esetben a probléma megoldható egy jó minőségű tömítéssel.

Mit okozott egy gondatlan vízvezeték-szerelő

Ha a tetőn lévő villanypászmát valóban eladták, valószínűleg nem ér véget a kémény körüli szivárgások megoldása. További erősen inkriminált területek a galériák, a tetőablakok és az ereszek. Ellenőrizze a tető nyeregtető és a gerinc villanypászmáit is. A javítási eljárás ugyanaz, mint a kéménynél.

Egy másik terhelt rész a tető ereszszéle, de itt a korrekció egy kicsit nehezebb. Először le kell szedni a tetőfedést. Ha szükséges, cserélje ki a sérült részt, ami lehet a védőfólia, az ereszcsatorna vagy az alátétlemez.

Oplechování střechy

Egy lyuk a tetőszerkezeten?

A jelenlegi tetőfedések minősége általában magas színvonalú, így általában nem okoznak maguktól szivárgást. A műanyag zsindelyeket például igazán nagy ellenálló képesség és tartósság jellemzi, azonban előfordulhat, hogy gyártási hiba vagy nem megfelelő tárolás miatt romlott a tetőfedő anyag. Ilyenkor a hibás darabot ki kell cserélni egy újjal, ami az aszfalt zsindelyekre, égetett cserepekre stb. is vonatkozik.

A tetőfedés is megsérülhet a fotovoltaikus panelek telepítésekor. Ha ez a helyzet, akkor először a rendszert telepítő céggel kell kapcsolatba lépnie a tető javítása érdekében.

A fémtetők szivárgását gyakran a rosszul meghúzott vagy túlhúzott csavarok okozzák. Ellenőrizze és szükség esetén igazítsa meg a vízcseppek megjelenési pontja fölött elhelyezkedő csavarok meghúzását.

Szivárgás a lapos tetőn

Tudta, hogy egy alföldi ház 100 m2-es lapos teteje télen akár 20 tonna havat is elbír? Ez a súly pillanatok alatt károsítja a tetőhéjazatot. Ha ez megtörtént, a tetőfedés cseréje mellett összpontosítson a vízelvezető rendszer hatékonyságának ellenőrzésére. A jövőben pedig ne felejtse el eltávolítani a túlzott havat a tetőről.

Zatékání vody na ploché střeše

A szivárgás forrása lehet a tetőfedés alatt is.

A ferde tetőkön a szivárgást a tetőhéjazaton belül lecsapódó víz okozhatja. Erre a problémára jellemző, hogy a nedves foltok akkor jelennek meg, amikor a külső és a belső tér közötti hőmérsékletkülönbség a legnagyobb. Ez azonban csak a szigetelt tetőket érinti, és a párazáró réteg sérülése vagy teljes hiánya miatt következik be.

Ha a tetőhéjazat nincs hatékonyan szellőztetve, a víz felgyülemlik benne. Megfelelő szellőzés esetén a szigetelt nyeregtető összetételének így kell kinéznie:

  • borítás,
  • a lattét,
  • contralata,
  • vízszigetelő fólia,
  • hőszigetelés,
  • párazáró.

Figyeljen a biztonságra és a minőségre

Ha a tető magasan van, vagy egyszerűen nincs kedve saját maga megjavítani, bízza a szivárgás problémájának megoldását egy tetőfedőre. Ha a szivárgás még akkor is jelentkezik, amikor a tető bármelyik része még garanciális, semmiképpen ne menjen egyedül, és értesítse az illetékes céget. Ha pedig saját maga javít, mindig csak minőségi termékeket válasszon.

 

Létrehozva2023. 03. 11.
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Részletes beállításokÖsszes engedélyezése